De elektrische Mercedes G-klasse is gearriveerd (+NL prijs) (2024)

Auteur: RubenPriest, gepost om 27 Reacties

Een volledig elektrische G-klasse in vorm van de Mercedes G 580.

Het was even wachten, maar daar is nu eindelijk een einde aan gekomen. Het hoge woord is eruit. Mercedes heeft de G-klasse geëlektrificeerd. Een compleet nieuwe aandrijflijn voor het iconische model met een lange geschiedenis. Naast diesel- en benzinemotoren kun je nu ook voor een elektrische variant terecht bij de G.

De eerste volledig elektrische variant van de elektrische Mercedes G-klasse betreft de G 580. Aan het uiterlijk is voor een leek niet te zien dat het een EV betreft. De uitlaten missen en de grille is dicht. Dat zijn de makkelijkste weggevers. Net als de reguliere varianten staat de elektrische auto op een ladderchassis. De motorkap is iets verhoogd voor de elektrische variant.

Specs

Dankzij onafhankelijke voorwielophanging met dubbele wishbones en de starre achteras staat de elektrische G-klasse nog steeds zijn mannetje op offroad gebied. Hier zijn geen concessies gedaan. Sterker nog, met een waaddiepte van 850 mm mag je zelfs door nog grotere plassen in vergelijking met een G-klasse diesel of benzine (-150 mm).

Het accupakket in de elektrische G-klasse is 116 kWh groot. De grote accu zorgt voor een opgegeven rijbereik van 473 kilometer WLTP. Eigenlijk niet eens zo slecht voor een bakbeest als de Geländewagen. Maar ja, wat wil je ook met een 116 kWh accu.

De vier individueel geregelde elektromotoren leveren een systeemvermogen van 432 kW. Het maximumkoppel bedraagt 1.164 Nm. Het beest sprint in 4,7 sec naar de honderd. De topsnelheid is begrensd op 180 km/u. Met een gewicht van 3.085 kg is de elektrische G-klasse niet de Sonja Bakker onder de terreinwagens.

De volledig elektrische Mercedes G-klasse kun je thuis of publiek met 11 kW opladen. Snelladen gaat tot 200 kW DC. Daarmee is de batterij in 32 minuten van 10 tot 80 procent te laden.

Wie het gebrul van een V8 mist kan de G-ROAR functie aanzetten. Synthetisch geluid komt uit de speakers die voor wat rijgeluid zorgen. In de praktijk zal je dit misschien een keer of twee uitproberen, vaak is het gewoon vervelend en heb je liever stilte.

Elektrische Mercedes G-klasse prijs

Standaard zaken op de elektrische G-klasse zijn onder andere sfeerverlichting en een multifunctioneel stuurwiel in nappaleder. Optioneel moet je zaken als keyless go, gekoelde/verwarmde bekerhouders, een transparante motorkap (!) en het Burmester 3D-surround sound system aanvinken. Ook nieuw is de offroad co*ckpit optie, met extra digitale functies voor bij het offroaden.

Je moet diep in de buidel tasten om geruisloos in een Mercedes G-klasse te kunnen rijden. Er zit geen BPM op de EV, maar wie hoopt op een gunstig prijskaartje komt van een koude kermis thuis. Mercedes-Benz heeft een vanafprijs van €200.303 geplakt op de elektrische G-klasse. Dat is de tijdelijk leverbare Edition One met een uitgebreidere standaarduitrusting en exclusieve designelementen.

Ook interessant!

  • Video: de nieuwe Mercedes E-klasse

  • Elektrische Mercedes G-klasse is heel dichtbij

  • Video: Wouter stelt nieuwe Mercedes E-klasse aan je voor

  • Mercedes A-Klasse hoeft toch nog niet weg

Nieuwste artikelen

  • Verrassend goedkope VR6 is helemaal origineel (Nederlands)
  • Mazda EZ-6: achterwielaandrijving voor de sedan
  • Opvallen met een stille auto doe je zo
  • Deze supercar met 1.071 pk is een… Skoda?!

Vorig bericht: « E63 AMG Estate is heilige graal van de powerstations

Volgend bericht: Goedkopere Tesla komt sneller dan verwacht »

Lees Interacties

Reacties

  1. De elektrische Mercedes G-klasse is gearriveerd (+NL prijs) (27)Robert zegt

    Dit ziet er eerlijk gezegd honderd keer beter uit dan alle Mansory’s en Brabus’en (Brabussen?) derivaten die we hier regelmatig voorbij zien komen.

    Log in om te reageren

  2. De elektrische Mercedes G-klasse is gearriveerd (+NL prijs) (31)William zegt

    Mooi ding maar de prijs is absurd. Ter vergelijking: in Duitsland begint de G prijslijst bij ongeveer 120.000 euro voor de G400d….

    Log in om te reageren

    • De elektrische Mercedes G-klasse is gearriveerd (+NL prijs) (32)Gulli zegt

      Dat is dus geen vergelijking

      Log in om te reageren

      • De elektrische Mercedes G-klasse is gearriveerd (+NL prijs) (33)William zegt

        Aangezien er geen BPM zit op EVs zijn de prijzen van elektrische autos in NL en Duitsland juist prima vergelijkbaar. De BTW verschilt iets, 19 vs 21 %.
        In Nederland verkoopt de G nauwelijks, maar bij onze Oosterburen des te meer. En die moeten dan bijna 80K extra betalen voor een auto die in de praktijk 350 km ver komt. Dat is een erg slechte deal.

        Log in om te reageren

  3. De elektrische Mercedes G-klasse is gearriveerd (+NL prijs) (34)HzR zegt

    200K en dan keyless go als optie?

    Log in om te reageren

    • De elektrische Mercedes G-klasse is gearriveerd (+NL prijs) (35)pomoek zegt

      en je verliest je cassettedeck speler als je die optie aanvinkt…

      Log in om te reageren

    • De elektrische Mercedes G-klasse is gearriveerd (+NL prijs) (36)William zegt

      Zo te zien is een reservewiel ook optioneel. Merkwaardig aangezien Mercedes alsmaar claimt dat dit een echte off roader zou zijn.

      Log in om te reageren

  4. De elektrische Mercedes G-klasse is gearriveerd (+NL prijs) (37)Dutchdriftking zegt

    Ziet er een stuk beter uit dan al die andere EQ modellen. En met het zwarte neusje doet hij wel denken aan de eerste generatie G klasse. Met zo’n enorme accu heeft het natuurlijk niets meer met het milieu te maken, maar als dit is wat je nodig hebt voor een parkeervergunning binnen de ring dan zal Oud zuid wel om gaan.

    Log in om te reageren

  5. De elektrische Mercedes G-klasse is gearriveerd (+NL prijs) (38)pomoek zegt

    Het is natuurlijk enorm indrukwekkend, en je bent als eigenaar natuurlijk helemaal klaar voor de nakende Apocalyps, maar iets in mij vraagt zich ook af of we deze richting in moeten slaan als het gaat om EV’s. Deze auto gebruikt voor een ritje naar Parijs en terug evenveel energie als een doorsnee huishouden in ongeveer een maand.

    Graag wel nog plaatjes van de transparante motorkap.

    Log in om te reageren

    • De elektrische Mercedes G-klasse is gearriveerd (+NL prijs) (39)mattr zegt

      Volgens mij heeft @RubenPriest niet helemaal begrepen wat MB met een transparante motorkap bedoeld.

      Log in om te reageren

    • De elektrische Mercedes G-klasse is gearriveerd (+NL prijs) (40)rwdftw zegt

      Ik ben het wel met je eens. Voor de helft van de accucapaciteit heb je bij een Model 3 513km WLTP bereik. Dus de G is dubbel zo vervuilend als je laadt met grijze stroom.

      Vervolgens wordt dat verkwistende verbruik weggemoffeld met het excuus dat het een BEV is, en dan is het sowieso goed. Consensus is dat we met zijn allen minder fossiele bronnen moeten gebruiken, en ik vind dat je dat dan ook door moet trekken naar de BEVs. Er zit dan wel geen uitlaat onder, maar de uitstoot wordt wel ergens gedaan. In plaats van “kleiner, lichter, zuiniger” wordt het alleen maar groter, zwaarder en meer belastend.

      Niet alleen dat, al die grote electrische bakken (G klasse, EV9 etc) moeten ook laden en dat geeft weer hoofdpijn op het toch al overbelaste energienet.

      Log in om te reageren

      • De elektrische Mercedes G-klasse is gearriveerd (+NL prijs) (41)gregorius zegt

        Ik denk dat de gemiddelde G-EV koper best de mogelijkheid heeft om panelen op zn huis te laten installeren ism een thuisbatterij waar vervolgens het huis, de G-EV en de Dyson haarfohn van zn vrouw op kunnen draaien.
        Maar ja, een paar extra EV9 / G-EV of een datacenter van Google in Groningen; dat laatste is dan nog veel erger.

        Log in om te reageren

  6. De elektrische Mercedes G-klasse is gearriveerd (+NL prijs) (42)Habanero zegt

    Een zinloos stuk pretentie op wielen, bestemd voor criminelen, voetballers en het opgeklede volkje uit dure buurten dat toch maar overal gezien moet worden. Vooral een kaakslag van het o-zo-groen-converterende Mercedes voor alles wat ecologische bezorgdheid is, als dat voor zo’n fabrikanten al van belang is.

    Log in om te reageren

  7. De elektrische Mercedes G-klasse is gearriveerd (+NL prijs) (43)Joris24 zegt

    Als je deze auto écht gebruikt als offroader kan ik me heel goed voorstellen dat een elektrische variant helemaal zo gek nog niet is. De keren dat ik op plekken gereden heb waar je echt offroad gaat, zit je echt niet op een bulderende V8 te wachten. Op mooie plekken door een rivier waden of een stuk woestijn doorploegen, schuine rotsen op rijden, waar je gewoon je koppel zo goed mogelijk wil gebruiken om voorzichtig vooruit te schurken… Dat is elektrisch toch veel fijner dan met een dikke brandstofmotor als je van de omgeving wil genieten. Moet je alleen op tijd kunnen bijladen, maar de gemiddelde 4×4 heeft bij offroadgebruik echt niet zo’n groot rijbereik als deze. Herinner me nog een keer dat ik met een rubicon minder dan 1:1 gereden bleek te hebben voor 20 km lang in lage gearing. Dat was billenknijpen in reserve op weg naar de dichtbijzijndste pomp 80 km verderop.

    Maar als je als matige voetballer of drugsdealer gewoon door de witte de with wil rausen om iedere terrasganger het leven zuur te maken dan kun je natuurlijk ook gewoon voor een benzineversie gaan.

    Log in om te reageren

  8. De elektrische Mercedes G-klasse is gearriveerd (+NL prijs) (44)wimof zegt

    Met een gemiddelde van 10.000 stappen per dag hoeveel maanden zou ik nodig hebben om de afstand tussen de WLTP waarde en de realiteit te overbruggen?

    Log in om te reageren

    • De elektrische Mercedes G-klasse is gearriveerd (+NL prijs) (45)wimof zegt

      Heb de video van Autovisie bekeken, wanneer je dit (de G) maar een beetje kritisch bekijkt zit je snel met een pak vragen en opmerkingen.

      Log in om te reageren

  9. De elektrische Mercedes G-klasse is gearriveerd (+NL prijs) (46)Dr.Dre zegt

    Groot rijbewijs nodig? Komt vast boven de 3500kg met eigen gewicht en laadvermogen.

    Log in om te reageren

  10. De elektrische Mercedes G-klasse is gearriveerd (+NL prijs) (48)arta zegt

    Echt een bizarre prijs.

    Log in om te reageren

  11. De elektrische Mercedes G-klasse is gearriveerd (+NL prijs) (49)Wolflow zegt

    200K om voor l*l te rijden in een elektrisch hok.
    Denk dat er hier net zo veel van verkocht zullen worden als van 4-cylinder AMG

    Log in om te reageren

    • De elektrische Mercedes G-klasse is gearriveerd (+NL prijs) (50)mashell zegt

      4 cilinder AMG’s zijn er toch heel veel? Elke zichzelf respecterende drugsrunner heeft een witte A45 AMG.

      Log in om te reageren

  12. De elektrische Mercedes G-klasse is gearriveerd (+NL prijs) (51)mashell zegt

    Een WLTP verbruik van 24,52 kWh/100km is tamelijk absurd. Wel knap dat ze in het oude barrel ergens 116kWh aan batterij kwijt kunnen.

    Log in om te reageren

    • De elektrische Mercedes G-klasse is gearriveerd (+NL prijs) (52)Svenska II zegt

      En dan nog een Duitse 24,52 ook. Doe de helft er maar bij dus…

      Log in om te reageren

  13. De elektrische Mercedes G-klasse is gearriveerd (+NL prijs) (53)Mathis zegt

    eens een mooi EQ model van mercedes

    Log in om te reageren

Geef een reactie

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

De elektrische Mercedes G-klasse is gearriveerd (+NL prijs) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. An Powlowski

Last Updated:

Views: 6080

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. An Powlowski

Birthday: 1992-09-29

Address: Apt. 994 8891 Orval Hill, Brittnyburgh, AZ 41023-0398

Phone: +26417467956738

Job: District Marketing Strategist

Hobby: Embroidery, Bodybuilding, Motor sports, Amateur radio, Wood carving, Whittling, Air sports

Introduction: My name is Prof. An Powlowski, I am a charming, helpful, attractive, good, graceful, thoughtful, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.